2011. szeptember 6., kedd

Szardíniás Pizza Fiss Halból

A szardíniás, avagy szardellás pizza az olasz tésztaételek gyöngyszeme. Olajban, sóban pácolva kerül legtöbbször terítékre, és persze nem csak tésztára, de ragukba, húsokhoz és tojásos ételekhez is bátran soktam használni. Sóssága és hihetetlen ízessége remek fűszerré teszi. Oliva olajon fokhagymával és kapribogyóval együtt megpirrantva brutál ízalap... Na de mi a helyzet a friss szardíniával? Bezony! Frissen is lehet venni, és nagyon könnyen elkészíthető:
A hal fejének eltávolítása után egyszerűen a farkánál fogva húzzad ki a gerincoszlopot. így azonnal megvan a halfilé, ami mehet felhasználása. Egy kicsit ilyenkor sózzuk, borsozzuk. A filében maradt apró szálkákkal ne törődjünk, hiszen a hal könnyen átsül, a kis szálkák teljesen elpuhulnak.


A legegyszerűbb módja, hogy kipróbáljuk ezt a remek alapanyagot: Szardíniás Pizza

Hozzávalók (2 pizzához)


- pizzatészta

- 10 szardínia
- 2 fej paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej makói hagyma
- 1, 5 dl ketchup, paradicsom konzerv
- 0,5 dl szűz olivaolaj
- reszelt sajt
- 5 levél friss bazsalikom
- egy marék kapribogyó
- olasz szárított fűszerek
- só, bors

A receptet nem bonyolítanám túl, a tésztát lehet előre sütni, vagy készen venni. Én nem szoktam ezzel pepecselni, ha igazi királyság pizzatésztát akarok csinálni, akkor irány az El Santo. Na meg csajom is szokott néha alkotni. Ami viszont nagyon fontos az a PIZZASZÓSZ! Meg ne merd gyalázni sima ketchuppal, akkor inkább rendelj! Alapnak használhatod persze, de előbb vedd a fáradságot, hogy fokhagymát zúzol, és friss paradicsommal, friss vagy szárított olaszos fűszernövényekkel (bazsalikom, kakukkfű, oregánó) összefőzöd. Kicsit ecseteljük meg olajjal a tésztát és a szardíniát is, majd jöhet a szósz. Egy pizzára egy kisebb merítő kanálnyi kell, és ne felejtsd el a szélét is jól bekenni!
A tetejére mehet a szardella, a paradicsom-, hagymakarikák, kapribogyó, fűszerek és a tetejére sajt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése