Hozzávalók:
- 5 közepes makréla
- 1 dl olivaolaj
- egy gerezd citrom
- pár szelet füstölt szalonna
- 5 gerezd fokhagyma
- 1/3 szál póréhagyma
- worchester szósz
- 3 pácolt szardella filé
- pár szem kapribogyó
- só, bors
- egy tucat sárga körteparadicsom (de bármilyen édeskés apró szemű paradicsom megteszi)
A makrélát mossuk, pucoljuk, sózzuk, a fejét farkát hagyjuk, nem irdaljuk! 20 perc pihi a hűtőben, addig aprítsd szálakra a fokhagymát, póréhagymát. Az olajba belefacsarjuk a citrom levét, és bekenjük vele a halat. A belsejébe fokhagymát, hagymát, szardellát, és kapribogyót tömünk, majd oldalra fektetve be a tepsibe, aminek az alján már ott figyel a házi szalonna. Egy kis tört színes bors,és zöldfűszerek a felső oldalára, és locsold meg alaposan Worchesterrel! Mmmmmm! 200-as sütőben 20 perc, aztán fordítunk! A tetejére szórd a felezett, kissé sózott paradicsomot, és megint zöldfűszerezünk. Aztán vissza 10 percre, rápirrantunk, és kész! Omlós, alig szálkás, és roppant ízletes. Ha frissen találsz a halpultban ott ne hagyd!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése