2011. szeptember 6., kedd

Makréla Olasz Fűszerekkel, Sárga Körteparadicsommal

Nagyon szép alakú és színű halról van szó, illata frissen is erősebb, mint az átlag halaknak. Felhasználását bátran ajánlom kezdőknek, mert baromi egyszerűen el lehet készíteni, könnyen ehető és roppant finom!

Hozzávalók:
 
- 5 közepes makréla
- 1 dl olivaolaj
- egy gerezd citrom
- pár szelet füstölt szalonna
- 5 gerezd fokhagyma
- 1/3 szál póréhagyma
- worchester szósz
- 3 pácolt szardella filé
- pár szem kapribogyó
- só, bors
- egy tucat sárga körteparadicsom (de bármilyen édeskés apró szemű paradicsom megteszi)


A makrélát mossuk, pucoljuk, sózzuk, a fejét farkát hagyjuk, nem irdaljuk! 20 perc pihi a hűtőben, addig aprítsd szálakra a fokhagymát, póréhagymát. Az olajba belefacsarjuk a citrom levét, és bekenjük vele a halat. A belsejébe fokhagymát, hagymát, szardellát, és kapribogyót tömünk, majd oldalra fektetve be a tepsibe, aminek az alján már ott figyel a házi szalonna. Egy kis tört színes bors,és zöldfűszerek a felső oldalára, és locsold meg alaposan Worchesterrel! Mmmmmm! 200-as sütőben 20 perc, aztán fordítunk! A tetejére szórd a felezett, kissé sózott paradicsomot, és megint zöldfűszerezünk. Aztán vissza 10 percre, rápirrantunk, és kész! Omlós, alig szálkás, és roppant ízletes. Ha frissen találsz a halpultban ott ne hagyd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése